Persbericht - Stabroek/Brasschaat - Dertiger aangehouden voor spuwen naar medisch personeel en naar politie

Parquet du Procureur du Roi Anvers
Communiqué de presse

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft vandaag een 37-jarige man aangehouden, omdat hij naar medische personeel en naar agenten had gespuwd.

Een patrouille van PZ Noord werd woensdagnamiddag rond 13.45 uur opgeroepen voor een vechtpartij op de parking van warenhuis Delhaize in Hoevenen (Stabroek). De mogelijke verdachte, een 37-jarige man uit Antwerpen, werd even later met een hoofdwonde aangetroffen. De politie bracht hem voor verzorging over naar AZ Klina in Brasschaat. Daar begon de dertiger de hulpverleners en de politie-inspecteurs uit te dagen en uit te schelden. Daarna spuwde hij wild in het rond en spuwde hij ook richting verplegend personeel en politie.

Het parket Antwerpen treedt streng op tegen mensen die tijdens deze coronacrisis bewust hoesten, niezen op spuwen naar politiemensen en andere burgers. Dat gedrag is bijzonder asociaal en maatschappelijk totaal onaanvaardbaar, en al helemaal als het gericht is naar medisch personeel.

De man werd vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Antwerpen wegens bedreiging met een aanslag met een schijnbaar gevaarlijke substantie en ongewapende weerspannigheid. De onderzoeksrechter heeft de man aangehouden.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen

Parquet du Procureur du Roi Anvers
Communiqué de presse

Autres Communiqué de presse