Persbericht - Tervuren/Hoeilaart - Gerechtelijk onderzoek naar diefstal met braak en bendevorming

Parquet du Procureur du Roi Louvain
Communiqué de presse

Op woensdag 18 mei 2022 kreeg de PZ VoDi een melding van een inbraak. Rond 11u30 kwam de bewoonster van de woning thuis, wanneer ze ontdekte dat iemand het schuifraam had geforceerd door het in te slaan. Ze merkte ook op dat er aan een tweede schuifraam eveneens schade werd toegebracht. Wat er werd meegenomen, was nog niet duidelijk voor het slachtoffer.

Uit het buurtonderzoek bleek dat enkele buren het alarm omstreeks 11u hebben horen afgaan. Het labo kwam ter plaatse om sporen op te nemen.

Rond 11u15 werd in Hoeilaart door een controle een voertuig met Franse nummerplaten uit het verkeer gehaald. Gezien de bestuurder geen geldig rijbewijs kon voorleggen, ging men over tot een verdere controle van het voertuig. Daarbij werden verschillende verdachte goederen aangetroffen zoals een koevoet, slijpschijf, hamer, handschoenen, nekverwarmers/bivakmutsen, een verlengdraad, etc. Na het aantreffen van het mogelijke inbrekersmateriaal, werden de drie inzittenden gearresteerd. Het gaat om drie mannen van 18, 25 en 27 jaar oud.

De PZ Druivenstreek nam vervolgens contact op met de PZ VoDi om na te gaan of er bij hen melding werd gemaakt van inbraken. Zij linkten de verdachten aan de inbraak hierboven vermeld. De drie verdachten ontkennen de feiten.

Het parket van Leuven heeft de onderzoeksrechter gevorderd. De drie verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die de aanhouding bevestigde voor de diefstal met braak van 18 mei 2022, evenals de bendevorming. Het onderzoek zal verdergezet worden door de onderzoeksrechter. Er zal worden onderzocht of de verdachten nog in aanmerking komen voor andere feiten. Op de zitting van de raadkamer van 24 mei 2022 werd de aanhouding van de drie verdachten bevestigd.

Parquet du Procureur du Roi Louvain
Communiqué de presse

Autres Communiqué de presse