Persbericht - Tielt-Winge - Ramkraak op parfumerie

In de nacht van zondag 7 op maandag 8 juli omstreeks 3.20 kreeg de politie van PZ Hageland melding van het feit dat er verschillende alarmen van winkel ICI Paris XL op het Gouden Kruispunt in Tielt-Winge afgingen. Toen de politie ter plaatse kwam, kon ze vaststellen dat er een ramkraak had plaatsgevonden. De verdachten hebben vermoedelijk enkele betonnen platen van de omheining van de parking verwijderd om zich zo toegang tot de parking te verschaffen. Vervolgens hebben de verdachten meerdere keren hun voertuig achterwaarts doen inrijden op de etalage van de winkel. Dit had zware schade tot gevolg, onder andere het metalen rolluik dat dient ter beveiliging van de winkel vertoont zeer zware schade.

De verdachten hadden de verschillende toegangswegen geblokkeerd met winkelkarren om het de politie moeilijker te maken om tot bij de parfumerie te raken. Zo was de weg richting de Ici Paris XL geblokkeerd door 7 winkelkarren en werd de weg richting N223 versperd door 13 karretjes. De daders verlieten de plaats met hun auto via het weggetje dat ze hadden vrijgemaakt door de betonnen platen op de parking weg te nemen.

De lokale recherche van PZ Hageland, de Federale Gerechtelijke Politie, het labo en het parket stapten ter plaatse af en deden de eerste vaststellingen. De daders vluchtten met hun buit weg in de richting van Tienen maar op dit ogenblik ontbreekt elk spoor van de daders. De juiste omvang van de buit moet nog bepaald worden. Het onderzoek zal verdergezet worden door de Federale Gerechtelijke Politie van Leuven.