Persbericht - Tienen - Gokkantoor overvallen, verdachte aangehouden

Op donderdagavond 5 december rond 23.00 u overvielen drie gemaskerde en gewapende mannen een gokkantoor op de Veemarkt in Tienen. De uitbater stond net op de stoep een sigaret te roken toen een auto traag voorbij het gokkantoor reed. De auto stopte een paar meter verder en één gemaskerde man stapte uit. Hij richtte meteen zijn wapen op de uitbater en loste een schot in de lucht. Hij duwde de uitbater naar binnen en dwong hem op om de grond te gaan liggen. Ondertussen kwamen twee kompanen van de overvaller de zaak binnen. Ook de twee aanwezige klanten moesten onder bedreiging van een pistool op de grond gaan liggen. De overvallers namen de dagopbrengsten en de jassen, het geld en een gsm van de uitbater en klanten mee. De daders vluchtten weg met de auto.

Een ploeg van de politie had zich opgesteld aan het op- en afrittencomplex van de E40 om uit te kijken naar de verdachte auto. De auto, die stond geseind als gestolen, reed effectief de autosnelweg op in de richting van Luik. De politie zette de achtervolging in. De vluchtauto kwam tot stilstand op de snelweg en drie mannen sprongen uit de auto. Eén man kon gevat worden. Het ging om een 21-jarige man uit Hoei. In en rond de auto lagen spullen die gestolen waren bij de overval in Tienen.

Het parket vorderde een gerechtelijk onderzoek naar diefstal met geweld. De jongeman is vandaag voorgeleid en aangehouden. De federale gerechtelijke politie van Leuven zal het verdere onderzoek voeren. Het labo kwam sporen opnemen bij het gokkantoor.