Persbericht - Tienen - Snelrecht voor inbraak

In de nacht van woensdag 5 op vrijdag 6 mei 2022 omstreeks 4u werd een vrouw gewekt door enkele stemmen op straat. Even later hoorde ze het deksel van het keldergat bewegen en glas breken. Wanneer ze wilde gaan kijken, hoorde ze iemand breken aan de kelderdeur. Ze heeft zich verscholen in haar kamer en heeft meteen de politie verwittigd.

 

De PZ Getevallei startte een onderzoek in de woning en de aanpalende winkel. In de winkel werd het inbraakalarm gevonden op de grond, net als enkele spullen uit de winkel. Na wat zoekwerk konden ze de verdachte aantreffen in de bureelruimte naast de winkel, waar hij zich verstopt had. Het betreft een minderjarige jongen van 17 jaar oud met Marokkaanse nationaliteit. Hij zou onwettig in België verblijven zonder voogd.

In de winkel waren er ook camera’s aanwezig. Deze beelden toonden duidelijk aan hoe de jongen de winkel betrad via het keldergat, het alarm van de muur trok, de ruimte doorzocht en zich verstopte voor de politiediensten. De jongen ontkent de feiten in zijn verhoor.

 

Het parket van Leuven heeft beslist om de minderjarige jongen via de procedure snelrecht te dagvaarden voor de jeugdrechter. Hij moet zich begin juni gaan verantwoorden op de jeugdrechtbank voor poging tot diefstal met braak en onwettig verblijf in België.