persbericht - Tienen - Vrouw aangehouden voor poging moord op buurvrouw

Parquet du Procureur du Roi Louvain
Communiqué de presse

Omstreeks 14.50 uur op woensdag 20 januari 2021 werden de hulpdiensten opgeroepen voor een noodgeval in een woning in de Leuvenselaan in Tienen. Een 73-jarige vrouw meldde dat ze was neergestoken.

De politie van zone Getevallei trof het 73-jarige slachtoffer aan op de trap van haar huis. Ze zat onder het bloed en vertoonde verschillende wonden aan het hoofd en de handen. In de keuken en de woonkamer van het huis werd veel bloed waargenomen. Het slachtoffer werd in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis. Inmiddels is haar toestand stabiel en verkeert ze niet langer in levensgevaar.

Het parket stelde gisteren meteen de onderzoeksrechter aan voor een onderzoek naar poging tot moord. De wetgeneesheer, het labo, het afstappingsteam van de FGP Leuven en de lokale recherche van PZ Getevallei verrichtten in de loop van de dag sporenonderzoek.

Het slachtoffer duidde onmiddellijk na de feiten haar buurvrouw, een 42-jarige vrouw, aan als verdachte. De verdachte vrouw werd gisteren rond 15.30 uur aangetroffen in de tuin van een woning in de Galgestraat in Tienen. Ze werd vandaag verhoord door de politie en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De vrouw verklaarde dat ze zich niets van de feiten herinnerde tot aan het moment dat ze met bebloede handen en kleren aan de woning van het slachtoffer stond. Over de aanleiding en de precieze omstandigheden van de steekpartij zelf is dus nog niets bekend. De onderzoeksrechter plaatste de verdachte onder aanhoudingsmandaat.

Parquet du Procureur du Roi Louvain
Communiqué de presse

Autres Communiqué de presse