Persbericht - Twee verdachten gevat in onderzoek naar gestolen wagens die naar Ghana werden verscheept

De Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen heeft twee verdachten opgepakt die ervan verdacht worden gestolen wagens via België naar Afrika te verschepen. 

Begin 2022 is de Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen in opdracht van het Parket Oost-Vlaanderen een onderzoek gestart naar diefstallen van wagens in het buitenland, die in de omgeving van Laarne gestald werden om vervolgens in een container geplaatst te worden richting Afrika. Het parket Oost-Vlaanderen vorderde de onderzoeksrechter in Dendermonde voor de verderzetting van het onderzoek. 
De bende stal de wagens in Nederland en had een voorliefde voor de modellen Mazda CX5 en Toyota RAV4. De wagens werden naar België gereden en in Laarne in een loods geplaatst. Ze werden vervolgens in een zeecontainer gereden, die dan naar de Antwerpse haven werd gebracht voor transport naar Ghana. 
 
Op 19 december 2022 heeft de Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen vijf huiszoekingen uitgevoerd in Gent (3) en Laarne (2). Bij deze actie werden twee verdachten opgepakt: een 48-jarige Belg en een 36-jarige Belg van Ghanese afkomst, beiden woonachtig in Gent. De 48-jarige man werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst. De andere verdachte werd vrijgelaten onder strikte voorwaarden.
 
Bij de huiszoekingen werd een gestolen aanhangwagen aangetroffen, alsook een verduisterde Volkswagen Polo.

 

Communicatiecel parket Oost-Vlaanderen