Verdachte van gewelddadige home invasion te Grimbergen opgepakt

Op 22 juni 2021 werd een 90-jarige vrouw omstreeks 16.30u het slachtoffer van een gewelddadige home-invasion in haar woning te Grimbergen gelegen aan de Romeinsesteenweg. Het slachtoffer stelt dat ze door een onbekende persoon werd gevolgd terwijl ze van de winkel kwam en éénmaal thuis aangekomen werd ze overmeesterd, in elkaar geslagen en vastgebonden. De dader zou het slachtoffer hierop hebben gewurgd tot ze het bewustzijn verloor. Er zouden eveneens aanwijzingen zijn van seksueel misbruik.

Nadat de dader de vlucht had genomen met de GSM, de portefeuille en de sleutels van het slachtoffer, kon deze zich bevrijden en om hulp roepen. Het slachtoffer werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis maar bevindt zich niet in levensgevaar.

Het verder onderzoek werd toevertrouwd aan de FGP Halle-Vilvoorde. Na doorgedreven onderzoek werd een verdachte weerhouden op grond van camerabeelden waarna een politioneel opsporingsbericht werd verspreid. Afgelopen vrijdag 16 juli 2021 werd de verdachte door een patrouille van de lokale politiezone BRUNO herkend toen deze het Noordstation in Brussel wou betreden.

De verdachte, een 34-jarige man uit Brussel, had de sleutels van het slachtoffer op zak toen hij werd opgepakt en hij bekent ook de bankkaart van het slachtoffer te hebben gebruikt. Hij stelt deze echter te hebben gevonden en ontkent de gewelddadige feiten te hebben gepleegd. De verdachte werd dit weekend voorgeleid bij de onderzoeksrechter die hem onder aanhoudingsmandaat heeft geplaatst. Hij verschijnt op donderdag 22 juli voor de raadkamer in Brussel.