Persbericht

Zaterdagavond omstreeks 23.30 u ontving de 101-dienst meerdere oproepen over schoten die gelost werden in de Emile Bockstaellaan in Laken.

Volgens de eerste getuigenissen zou de dader verschillende keren hebben geschoten op de bestuurder van een Smart-auto. Een ballistisch deskundige is in de loop van de nacht ter plaatse gegaan.

De bestuurder kreeg meerdere kogels in zijn lichaam en werd ’s nachts geopereerd. Hij verblijft nog steeds in het ziekenhuis en bevindt zich in kritieke toestand.

De bestuurder reed langs de Emile Bockstaellaan in de richting van het Emile Bockstaelplein. Op een gegeven moment verloor hij de controle over zijn voertuig en botste hij tegen een ander voertuig dat voor een rood licht stond. De bestuurder stapte uit zijn wagen en probeerde te voet zijn weg te vervolgen. Hij vroeg een taxichauffeur om hulp, die de politie heeft verwittigd. De verschillende patrouilles van de lokale politie Brussel HOOFDSTAD Elsene waren reeds onderweg en de hulpdiensten hebben zich onmiddellijk ontfermd over de bestuurder.

De FGP van Brussel heeft het onderzoek overgenomen. Tot op heden werd er niemand aangehouden. Er werd een onderzoeksrechter gevorderd wegens poging tot moord. Er wordt rekening gehouden met alle mogelijke scenario’s, waaronder een afrekening na een handelsgeschil.

De plaats werd zondag omstreeks 6 u ’s morgens na de afstapping van het parket en de onderzoeksrechter vrijgegeven.

Ine VAN WYMERSCH - Woordvoerder