Persbericht

Op 3 september werd de lokale politie (Brussel HOOFDSTAD Elsene) opgeroepen rond 02u05 om zich naar de Beurs te begeven voor een man die messteken zou hebben gekregen. Tegelijkertijd werd er een ziekenwagen gebeld. Ze treffen het slachtoffer daar aan. Het slachtoffer is gewond aan de rug, maar verkeerd gelukkig niet in levensgevaar en kan voor verzorging overgebracht worden naar het ziekenhuis.

Uit het verhoor van het slachtoffer (een man, geboren in 1991), blijkt dat het slachtoffer zou aangevallen zijn door werknemer van een restaurant, gelegen aan de Jules Van Praetstraat, die hem zouden betrapt hebben op wildplassen tegen de gevel van de zaak. Nadat ze hem op zijn gedrag hadden aangesproken hebben, zouden ze hem geslagen hebben. Oen het slachtoffer vervolgens wegvluchtte, zouden ze hem een messteek in de rug hebben gegeven.

Naar aanleiding van deze feiten is het parket een onderzoek gestart om de dader of daders te kunnen vinden. Dit onderzoek, gevoerd door de lokale politie Brussel HOOFDSTAD Elsene, heeft ertoe geleid dat de vermoedelijke dader op woensdag 16/09/2015 kon worden gearresteerd. Het gaat om H.L.P., geboren in 1972. De arrestatie, bij de verdachte thuis, verliep zonder incidenten. De verdachte ontkent de feiten. Hij werd ter beschikking gesteld van het parket van Brussel.

Vertrouwelijk ter informatie : BR43.LL.91111-15

Ine VAN WYMERSCH - Woordvoerder