Persbericht

Op 23/03/2015 hebben twee politie-inspecteurs van de lokale politie Brussel zuid, met mobiele patrouille, omstreeks 23u50, in Anderlecht een wagen (merk Audi) opgemerkt, die door het rood reed.

De politie heeft onmiddellijk de achtervolging ingezet. Even later kwam het voertuig Audi tot stilstand ter hoogte van de Prévinairestraat, hierop heeft een van de inzittenden een schot afgevuurd in de richting van de politiewagen. Er viel hierbij niemand gewond en het politievoertuig werd evenmin geraakt.

Daarop vertrok de Audi via de ring van Brussel, richting Bergen, nog steeds achtervolgd door het politievoertuig. Op de snelweg werd het voertuig uit het oog verloren. Een verbrandde Audi, die aan de beschrijving voldeed, werd later teruggevonden door de lokale politiezone Eigenbrakel. Het voertuig werd gerechtelijk getakeld voor verder.

Een veiligheidsperimeter werd ingesteld op de plaats waar de schoten werden gelost en er werd een huls teruggevonden. Het labo van de federale gerechtelijke politie kwam eveneens ter plaatse. Het parket heeft een ballistische deskundige aangesteld.

De camerabeelden op de reisweg van de Audi worden in beslag genomen en geanalyseerd.

Een onderzoek is volop aan de gang om de daders van de schoten te identificeren.

Ine VAN WYMERSCH – Woordvoerder