Parquet du Procureur du Roi Bruxelles
Communiqué de presse

Omstreeks 6u15 deze morgen brak er brand uit in de Fernand Séverinstraat nr 82 in Schaerbeek.

De brandweer, de politie en andere hulpdiensten waren onmiddellijk ter plaatse om hulp te bieden aan de bewoners van nummer huisnummer 82.

De brand zou volgens de elementen van het onderzoek ontstaan zijn in een appartement van de derde verdieping. De branddeskundige, aangesteld door het Brusselse parket, komt tot de bevindingen dat het om een accidentele brand gaat met een elektrische oorsprong, zonder nadere precisering.

De vader van het gezin M.F. (°1959) en zijn dochter M.G. (°2011) werden uit het appartement bevrijd en danig onder de indruk, maar relatief lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis. In tegenstelling tot wat eerder vandaag verklaard werd, worden zij nog steeds verzorgd in een Brussels ziekenhuis. 

De moeder van het gezin U.A. (°1979), die zwanger was, werd door de hulpdiensten achteraan het gebouw gevonden, beneden aan het raam van het appartement.

De moeder en het ongeboren kind konden niet worden gered.

Twee andere kinderen van het gezin, een jongen R.J. (°2002) en een meisje M.J. (°2009) werden overgebracht naar het brandwondencentrum van het militair ziekenhuis van Neder Over Heembeek. Hun toestand is stabiel, maar nog steeds zeer kritiek, zij zijn nog niet buiten levensgevaar. 

Ine Van Wymersch - Woordvoerder

Parquet du Procureur du Roi Bruxelles
Communiqué de presse

Autres Communiqué de presse