Parket Halle-Vilvoorde

Het parket heeft een 38-jarige man uit Mortsel gisteren voorgeleid bij de onderzoeksrechter op verdenking van poging moord.

De man had al een tijd een discussie met een 25-jarige man uit Weerde die hem nog niet betaald zou hebben voor uitgevoerde schrijnwerken in zijn woning, en wachtte hem zaterdagavond op aan zijn woning. Er ontstond weer een discussie en op een bepaald moment nam hij een mes en stak hij het slachtoffer (die nog in zijn voertuig zat) verschillende keren.

Het lemmet van het mes brak af en de verdachte ging naar zijn voertuig om een nieuw mes te halen.

De vriendin van het slachtoffer begon te roepen zodat de buurtbewoners buitenkwamen. De verdachte stapte met een nieuw mes in de hand naar het slachtoffer en het voertuig, maar vertrok toen hij alle mensen opmerkte.

Het slachtoffer werd ernstig gewond afgevoerd naar het ziekenhuis, maar was niet in levensgevaar. Er werd een wetsdokter aangesteld. Er bleken geen vitale organen geraakt, het slachtoffer had 2 wonden aan de benen en 1 in de hartstreek, die laatste had veel ergere gevolgen kunnen hebben.

De verdachte werd bij hem thuis gearresteerd. Gelet op de 2 messen die betrokkene meegenomen had naar de woning van het slachtoffer, heeft het parket deze feiten gekwalificeerd als een moordpoging. De onderzoeksrechter heeft hem aangehouden onder de modaliteit van elektronisch toezicht. Hij verschijnt later deze week voor de Raadkamer.

Pages