Parket Leuven

Op donderdag 4 april dagvaardde het parket van Leuven drie persoon die betrapt zijn op winkeldiefstal onmiddellijk in toepassing van het snelrecht.

Een ongeruste handelaar meldde verdachte gedragingen aan de politie van Leuven. Die hield in de Vital Decosterstraat twee personen tegen die aan de beschrijving van de melder voldeden. Het ging om een 51-jarige Roemeense man en een 56-jarige Roemeense vrouw die twee jassen bij zich hadden die gestolen waren. Uit camerabeelden bleek dat ze de jassen ter waarde van elk €305 hadden ontvreemd bij Maison 1-2-3 in de Diestestraat. Ze hadden ook een kniptang en schaar bij zich. Uit verder  onderzoek kwam naar voor dat ze op 20 maart al een paar schoenen hadden gestolen in schoenenwinkel New Versailles in Leuven. De verdachten zullen zich in mei voor beide diefstallen moeten verantwoorden voor de strafrechter in Leuven.

Rond 13.30 uur werd een 35-jarige man uit Leuven betrapt op winkeldiefstal in warenhuis Inno in de Diestsestraat in Leuven. De winkeldetective had de man betrapt toen hij een pet en een portefeuille verstopte onder zijn kleding en naar buiten wandelde zonder ze te betalen. De man bleek een uurtje eerder ook bij Hema een pen, make up en een kettinkje weggenomen te hebben. Ook hij moet zich in mei verantwoorden voor de correctionele rechtbank.

Pages