Gent - Diefstal met geweld

 

Afgelopen nacht werd de 57- jarige uitbater van Café Terminus gelegen aan de Zwijnaardsesteenweg in Gent het slachtoffer van een diefstal met geweld.

Eerder op de avond hadden 4 jongeren problemen gemaakt aan zijn café. Een tijdje nadien kwamen 2 van deze 4 jongeren het café terug binnen. De uitbater werd opzij geduwd en vluchtte weg om de politie te verwittigen. Er werd geld uit zijn kassa ontvreemd. De jongeren worden er van verdacht deze diefstal te hebben gepleegd. Ze vluchtten nadien alle vier te voet weg richting De Pintelaan.

Later in de nacht kreeg de politie nog een melding van een diefstal met geweld aan de Zwijnaardsesteenweg. Het 25-jarige slachtoffer werd op straat aangesproken door een aantal jongeren en kreeg verschillende vuistslagen. De verdachten beroofden hem van zijn portefeuille en namen de vlucht. Het slachtoffer verwittigde de politie die kort nadien de verdachten kon vatten. Het betreft drie minderjarige verdachten en één meerderjarige verdachte.

De 18-jarige verdachte wordt vandaag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent en de minderjarige verdachten worden ter beschikking gesteld van de jeugdrechter.

Caroline Jonckers, persmagistraat PK Oost-Vlaanderen