Ine Van Wymersch aangesteld als magistraat-drugscommissaris

Ine Van Wymersch, procureur des Konings (van Halle-Vilvoorde), werd, na voordracht door het College van procureurs-generaal, door de ministerraad aangesteld als magistraat-drugscommissaris. Zij zal de strijd tegen de drugscriminaliteit coördineren.

Ine Van Wymersch: Ik heb de opdracht aanvaard en zal mijn verantwoordelijkheid nemen om deel te zijn van de oplossing. Bruggen bouwen om zo met alle actoren op het terrein de georganiseerde drugscriminaliteit in te dijken, is de belangrijkste opdracht.”

“Het is voorbarig om grote beleidsverklaringen af te leggen. Maar het spreekt voor zich dat we de integriteit van ons land moeten vrijwaren op alle vlakken, door te vermijden dat crimineel geld wordt geïnjecteerd in de legale economie, door te zorgen voor een efficiënte handhaving zodat we de criminelen raken waar het pijn doet: hun geld, hun eigendommen, hun investeringen.”

“Daarnaast moeten we kwetsbare groepen versterken zodat corruptie geen kans krijgt en drughulpverlening terechtkomt bij wie er nood aan heeft. Beeldvorming en sterke partnerschappen zijn kritische succesfactoren.”

 

Ander Artikel