Leuven - Lancering Anoniem Drugsmeldpunt Vlaams-Brabant

Parketten van de procureur des Konings Leuven

https://www.youtube.com/watch?v=AHeu3MifXY0

Verdachte drugssituatie? Meld het nu anoniem!

“Het anoniem drugsmeldpunt is een veilige manier om burgers melding te laten maken van verdachte signalen die wijzen op de aanwezigheid van een cannabisplantage of drugslabo. Alerte burgers kunnen zo in volstrekte anonimiteit een bijdrage leveren om drugscriminaliteit sneller op te sporen.” (Hans Van Espen, procureur des Konings Leuven)

Illegale drugsproductie is ook in Vlaams-Brabant een stijgend fenomeen dat tot gevaarlijke situaties kan leiden. Denk aan woningbranden door een cannabisplantage of spelende kinderen die chemisch drugsafval ontdekken.

De productie van drugs brengt nare gevolgen met zich mee. Politie, parket en de federale diensten van de gouverneur van Vlaams-Brabant sloegen de handen in elkaar om een anoniem drugsmeldpunt op te richten.

Het anoniem drugsmeldpunt wil de burger responsabiliseren, politiewerk faciliteren en de crimineel afschrikken. Door deze aanpak ontvangt men sneller informatie vanop het terrein en wil men de strijd tegen drugscriminaliteit aangaan.

Vermoed je het bestaan van een cannabisplantagedrugslabo of drugsafval? Meld dit dan anoniem via www.anoniemdrugsmeldpuntvlaamsbrabant.be!

Wanneer een burger dergelijke verdachte situatie meldt, heeft hij de mogelijkheid om anoniem te blijven of zijn contactgegevens achter te laten. De lokale politie van de bevoegde zone gaat vervolgens aan de slag en trekt de melding na.

Andere meldingen omtrent drugsfeiten zoals verkoop of gebruik in verkeer, mag je rechtstreeks doorgeven aan de lokale politie.

 

Dit meldpunt is geen noodcentrale!

Voor dringende hulp bel je 101!

Meer info en tips lees je op www.anoniemdrugsmeldpuntvlaamsbrabant.be

Parketten van de procureur des Konings Leuven

Ander Artikel