Persartikel - Boechout - Plofkraak Boechout.

Afgelopen nacht werd het Bpost-kantoor gelegen in het centrum van Boechout, het slachtoffer van een plofkraak, gelijkaardig aan degenen eerder deze week te Kinrooi en Buggenhout. 
Verschillende getuigen verklaarden onafhankelijk van elkaar dat ze omstreeks 02.50u uit hun slaap werden gewekt door verschillende luide knallen. 

Een drietal gebivakeerde personen bleken zich toegang te verschaffen tot het sas van het postgebouw door het raam aan de voorzijde te verbrijzelen door middel van wellicht hamers. Mogelijks bevond zich nog een vierde verdachte in het vluchtende voertuig.
Door middel van een ontploffing hebben de verdachten vervolgens een deel van het cash geld van de automaat kunnen stelen.
Een deel van het cash geld werd ongedaan gemaakt doordat de verfcapsule van de plofkoffer geactiveerd werd.
Er zijn aanwijzingen dat de verdachten nog getracht hebben om in het eigenlijke bankkantoor te geraken, hetgeen hen niet gelukt is.
De feiten veroorzaakten een grote ravage aan het gebouw. Na de feiten lag nog een groot gedeelte van de buit verspreid over rijbaan en voetpad.
Gezien de vlucht van de daders na de feiten, werden onmiddellijk verscheidene strategische verkeerspunten afgezet, doch zonder verder succes.  
Politie en labo stapten ter plaatse af om de nodige vaststellingen te verrichten.
Het parket van Antwerpen voert het verdere onderzoek.

Ken Witpas