Persbericht

Op 15/05/2017 werd het parket in kennis gesteld van verdachte gedragingen van een man in en rond de omgeving van de school “école 8” in Elsene. Hierover verschenen reeds enkele persartikels.

Ondanks het feit dat er berichten circuleren over “poging tot ontvoering”, is er geen enkel kind, voor zover geweten, in concreto slachtoffer geworden van een poging tot ontvoering. Wat deze verdachte gedragingen precies inhouden, maakt het voorwerp uit van verder onderzoek.

Er werd in dit kader een verdachte gearresteerd, B, een jongeman geboren 1998. Na verhoor werd hij ter beschikking gesteld van het parket. Het parket heeft de verdachte voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De onderzoeksrechter is gelast met een onderzoek naar het bekijken van kinder-pornografisch materiaal. Er werd een psychiatrisch onderzoek van de verdachte gevraagd en een vrijlating onder strikte voorwaarden.

De beslissing van de onderzoeksrechter is nog niet gekend en zal ten vroegste morgen kunnen worden meegedeeld op het perspunt van 11u.

Gelet op het lopend gerechtelijk onderzoek en het principe van het vermoeden van onschuld, kan er geen verdere toelichting gegeven worden bij dit dossier.

Ine Van Wymersch - Woordvoerder