Persbericht

Feiten : weerspannigheid, bedreigingen

Datum en plaats : 14.05.2017 omstreeks 16u, René Reniersstraat (1090 Jette)

Verdachte : S.H., ‰, °1986 (overleden)

Slachtoffer : C.S., Š, °1952

Op 14 mei 2017 omstreeks 16u werden de hulpdiensten verwittigd voor een man die zijn moeder bedreigt met een mes. Het zou gaan om de 31 jarige S.H. met een psychische problematiek.

Eens de politie ter plaatse aankomt, treffen ze de moeder van de man aan in het appartement; zij is gewond door messteken aan de handen en wordt voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. In de loop van zondagavond heeft het slachtoffer het ziekenhuis kunnen verlaten.

De tussenkomende politie-inspecteurs manen de man aan om zijn mes te laten vallen. De man geeft hier geen gevolg aan en zou zich dreigend opstellen ten aanzien van de politie. Wanneer een politiehond de verdachte tracht te neutraliseren, wordt deze door de verdachte met zijn mes gestoken. De hond moet ook voor verzorging worden weggebracht. Er wordt door de politie 1 schot gelost, waarvan de kogel de verdachte in de romp treft.

De verdachte man overleeft het incident niet. Vandaag wordt er een autopsie uitgevoerd die de precieze doodsoorzaak van de man zal moeten bepalen. De man werd niet alleen getroffen door de politiekogel, maar had zichzelf ook al verschillende verwondingen toegebracht met zijn mes, ondermeer ter hoogte van zijn keel.

Het parket heeft zich gisteren ter plaatse begeven en twee parallelle onderzoeken bevolen. Een eerste naar het intra-familiaal geweld tussen de man en zijn moeder en een ander onderzoek naar het schietincident.

Ine VAN WYMERSCH - Woordvoerder