Persbericht

Op 9 mei 2017 omstreeks 21u30  heeft de lokale politie Brussel HOOFDSTAD Elsene ter hoogte van het Poelaertplein de achtervolging ingezet op een motorrijder die roekeloos aan het rijden was.

Volgens de eerste verhoren en vaststellingen, onder andere van de verkeersdeskundige aangesteld door het parket, heeft het ongeval als volgt plaatsgevonden:

Een patrouille van de hondenbrigade van de lokale politie Brussel HOOFDSTAD Elsene hoorde via de radiocommunicatie dat er op de Louisalaan een achtervolging was en reed op het rechter rij-vak van de Louisalaan. Het voertuig van de hondenbrigade vertraagde aanzienlijk om het gewone verkeer af te remmen, zodat de achtervolging op het linker rij-vak kon worden verdergezet zonder de andere weggebruikers in gevaar te brengen. Vrijwel onmiddellijk is de motor achteraan (links) ingereden op het politievoertuig van de hondenbrigade. Door de impact is het politievoertuig dwars op de rijbaan komen te staan. De politiepatrouille die de brommer achtervolgde reed op ruime afstand van de motorrijder. 

De motorrijder, een man geboren in 1993, was op slag dood. De passagier, een jonge vrouw geboren 1996, werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De passagier is in de loop van de nacht eveneens aan haar verwondingen overleden.

De bestuurder van het patrouillevoertuig van de hondenbrigade is vijf dagen werkonbekwaam en erg onder de indruk van de feiten.

Om de sereniteit van het onderzoek naar de omstandigheden van het dodelijk ongeval te garanderen werd dit onderzoek toevertrouwd aan de lokale politie MARLOW (standaard procedure). 

Ine VAN WYMERSCH - Woordvoerder