Persbericht

Op 18 november 2015 werden omstreeks 15u een Russische journalist en Russische cameraman aangevallen in de Versailles-wijk in Laken.

De twee slachtoffers verklaren in de wijk op zoek te zijn geweest naar informatie in het kader van één van hun reportages. Ze hebben hiervoor een groepje jongeren uit de wijk aangesproken en werden vervolgens aangevallen door diezelfde jongeren. Beide slachtoffers kregen slagen en een rugzak met documenten en elektronica-materiaal werd gestolen.

Onmiddellijk na de aangifte wordt er een politiepatrouille van de lokale politie Brussel HOOFDSTAD Elsene ter plaatse gestuurd om de verdachten op te sporen. De politie kan meteen twee van de daders arresteren. Een derde geïdentificeerde minderjarige verdachte is nog steeds voortvluchtig.

De cameraman blijkt het hele incident gefilmd te hebben en overhandigt deze beelden aan de politie. Beide slachtoffers herkennen de gearresteerde verdachten formeel. Ook de camerabeelden van camera’s uit wijk worden in beslag genomen.

De politie slaagt erin het merendeel van de gestolen spullen te recupereren. Deze spullen worden teruggegeven aan het slachtoffer.

De twee reeds aangehouden verdachten zijn minderjarig (16 en 17) en zullen vandaag voor de jeugdrechter verschijnen. Het parket vraagt een plaatsing in de gesloten instelling. De andere verdachte(n) worden actief opgespoord.

Ine VAN WYMERSCH – Woordvoerder