Persbericht

Feiten: opzettelijke slagen en verwondingen

Datum en plaats: 30.03.2017 omstreeks 16 u, Montoyerstraat in Brussel

Verdachten: M.G., ‰, 1979, gewond – S.H., ‰, 1987, gewond – H.D., ‰, 1971, gewond – Y.M., ‰, 1969, gewond – A.K., ‰, 1988, gewond

Slachtoffer: S.O., Š, °1948, gewond

Afgelopen donderdag omstreeks 16 u is er een vechtpartij uitgebroken voor de Turkse ambassade tussen aanhangers en tegenstanders van de Turkse president in het kader van een referendum over een hervorming van de grondwet in Turkije.

Meerdere personen hebben elkaar geslagen en gestoken, onder andere ook met een mes en een ijzeren staaf. Er zijn vijf gewonden onder de vermoedelijke daders van de slagen en steken. Een dame die zich tussen de hoofdpersonen van de vechtpartij plaatste, raakte ook gewond. Ze verblijft momenteel nog steeds in het ziekenhuis. De lokale politie van Brussel HOOFDSTAD Elsene is ter plaatse tussenbeide gekomen om de orde te herstellen.

Er schoolden ongeveer 150 tot 200 personen samen voor de ambassade. Er werden stenen gegooid naar voertuigen in de omgeving.

Het parket van Brussel werd ingelicht over de feiten. Het is een onderzoek gestart en heeft de nodige maatregelen gevorderd om de hoofdpersonen te identificeren.

Vier personen werden van hun vrijheid beroofd en ter beschikking gesteld van het parket. Ze zullen vandaag worden verhoord. Een vijfde persoon werd van zijn vrijheid beroofd, maar moest in het ziekenhuis blijven wegens zijn verwondingen. Hij zal worden verhoord zodra zijn gezondheidstoestand dit toelaat. Een ijzeren staaf die vermoedelijk werd gebruikt om slagen toe te dienen, werd gevonden en in beslag genomen ter analyse.

Het onderzoek loopt.

Pierre GEERINCKX - Woordvoerder