Persbericht

In navolging van een artikel in de Franstalige media vandaag kan ik bevestigen dat er afgelopen weekend een politie-interventie geweest is in Anderlecht waarbij zedenfeiten aan het licht kwamen.

Een slachtoffer, een meisje van 15 jaar oud, had telefonisch contact opgenomen met haar moeder , zeggende dat ze in gevaar was. Hierop heeft de moeder van het meisje de politie verwittigd en kon door de politiediensten achterhaald worden waar het meisje zich bevond.

Eens ter plaatse zei het meisje dat ze tegen haar wil in de woning werd vastgehouden en gedwongen werd seksuele handelingen te stellen. In diezelfde woning trof de politie een ander 15 jarig meisje aan. Het is op dit moment onduidelijk in hoeverre zei eveneens slachtoffer is.

De Brusselse onderzoeksrechter heeft gisteren een man K.T. (geboren in 1993) onder aanhoudingsmandaat geplaatst en in verdenking gesteld van:

- Verkrachting van een minderjarige tussen 16 en 14 jaar oud

- Mensenhandel

- Wederrechtelijke vrijheidsberoving

- Uitbuiting van de prostitutie met verzwarende omstandigheden

- Bedreiging onder bevel of voorwaarde

Deze verdacht is geen onbekende voor het gerecht en heeft linken met de stadsbende “Négatif Clan”.

Er moeten nog verschillende onderzoeksdaden gesteld worden teneinde volledige klaarheid te brengen in wat er precies gebeurd is en of het al dan niet om een geïsoleerd geval gaat. Het gerechtelijk onderzoek is volop lopende.

Voor uw persoonlijke informatie: BR.37.L3.44663/15

Ine Van Wymersch - Woordvoerder