Persbericht 16.09.22

Parketten van de procureur des Konings Limburg
Persberichten

"Zaterdag jongstleden werd een 85-jarige vrouw 's nachts overvallen in haar woning te Hasselt. Drie personen braken in de woning in via de voordeur en verplichtten het slachtoffer op een stoel te gaan zitten. Het slachtoffer werd geweld ontdaan van haar juwelen en ook het cash geld werd meegenomen. Het labo voor technische en wetenschappelijke politie van FGP Limburg kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek.

Snel kwam een voertuig in beeld waarmee de daders zich mogelijk verplaatsten. Dit voertuig kon na intens zoekwerk gelokaliseerd worden in Deurne bij Antwerpen. Dankzij een vlotte samenwerking tussen de federale politie Limburg (FGP, de noodcentrale en de autowegenpolitie) en  de lokale polities Antwerpen, Beringen-Ham-Tessenderlo, Heusden-Zolder en Hasselt kon het voertuig met zes inzittenden dinsdagavond geïntercepteerd worden op de E314 te Zonhoven.

Vier van de zes verdachten werden op donderdag door een Limburgse Onderzoeksrechter aangehouden en opgesloten in de strafinstelling te Hasselt.”

 

Parketten van de procureur des Konings Limburg
Persberichten

Ander Persberichten