Persbericht

Op donderdag 2 april 2015 rond 23u40, heeft een klant van een café te Schaarbeek, die buiten een sigaret ging roken een baby in een kinderwagen voor het café aangetroffen dit zonder toezicht.

Daar er niemand in de buurt was heeft mevrouw de lokale politie van schaarbeek opgebeld. Een patrouille heeft zich onmiddellijk ter plaatse begeven en werd er tevens een ziekenwagen opgebeld die de baby voor onderzoek heeft meegenomen naar het ziekenhuis.

Het gaat om een jongen van een aantal maanden oud die gelukkig in goede gezondheid verkeerd. Geen enkele identificatie werd op de baby als in de kinderwagen aangetroffen.

Ter plaatse heeft de politie een buurtonderzoek uitgevoerd die negatief was. Het labo van de federale politie heeft op vraag van het parket verder onderzoek uitgevoerd.

Uiteindelijk werd de baby door het ziekenhuisopgevangen. Een kinderarts bevestigt de goede gezondheid van de baby. Een onderzoek is lopende inzake de identificatie van de baby. Geen enkele verdere verklaring zal in dit dossier hieromtrent gegeven worden.

Rym KECHICHE - Woordvoerder