Persbericht

Parketten van de procureur des Konings Brussel
Persberichten

In de pers circuleren verschillende berichtgevingen inzake Tim C.

Het parket van Brussel kan volgende informatie bevestigen en meedelen.

In 2011 is er op het niveau van het parket een onderzoek gestart naar Tim C. inzake zedenfeiten ten aanzien van kinderen van een kleuterschool in het Brusselse. Wegens dezelfde feiten werden in 2012 verschillende klachten met burgerlijke partijstelling ingediend bij de onderzoeksrechter.

Terwijl het gerechtelijk onderzoek nog lopende was, heeft in 2014, het parket van Leuven het parket van Brussel ingelicht over nieuwe zedenfeiten ten aanzien van Tim C, deze keer in een familiale context.

Beide onderzoeken werden aan elkaar gelinkt en gecentraliseerd door het parket van Brussel.

In het algemeen is het onderzoek naar zedenfeiten niet evident, onder meer door de jonge leeftijd van de slachtoffers en door de moeilijke bewijslast van zedenfeiten in het algemeen.

Op 12 november 2014 werd Tim C. aangehouden en onder aanhoudingsmandaat geplaatst door de onderzoeksrechter.

Tot op heden zit hij in voorlopige hechtenis.

Het parket heeft in februari 2015 aan de raadkamer de verwijzing naar de correctionele rechtbank gevorderd.

Op 17 april 2015 zal Tim C voor de 46ste kamer van de correctionele rechtbank van Brussel verschijnen teneinde zich te verantwoorden voor zedenfeiten die zich hebben afgespeeld tussen mei 2006 en augustus 2014, namelijk:

- aanranding op de eerbaarheid met geweld of bedreiging op een persoon onder de leeftijd van 16 jaar, in de familiale context;

- aanranding van de eerbaarheid zonder geweld of bedreiging op verschillende personen onder de leeftijd 16 jaar, vanuit zijn functie als kleuterleider;

- aanranding van de eerbaarheid zonder geweld of bedreiging op een persoon, jonger dan 16 jaar, in de familiale context.

Het parket zal hierover verder geen informatie geven teneinde niet vooruit te lopen op het proces.

Marie-Rose BROUCKER - Woordvoerder

Parketten van de procureur des Konings Brussel
Persberichten

Ander Persberichten