Persbericht

Parketten van de procureur des Konings Brussel
Persberichten

Deze nacht omstreeks half drie werd de politie van Brussel zuid opgeroepen voor een inbraak in een drankgelegenheid in de Kuregemwijk. Daar aangekomen stellen zij vast dat de kassa-inhoud werd meegenomen. Van de daders is geen spoor.

Tijdens de fouille gaat plots een alarm af op een nabijgelegen werf. Daar treft de politie een persoon aan die zich verschuilt en onmiddellijk de vlucht neemt. Er volgt een achtervolging te voet, waarbij de politie de vluchtende man meermaals mondeling aanmaant om te blijven staan. De man doet dit evenwel niet en springt uiteindelijk in het kanaal. De politie verliest hem uit het oog en vordert onmiddellijk de brandweer en de duikers van de haven, die om 3u20 (20 minuten na de interventie) het levenloze lichaam van de man uit het kanaal halen. In zijn zakken wordt een geldsom aangetroffen die kan overeenstemmen met de gestolen kassa-inhoud van het café. Verder onderzoek zal uitsluitsel moeten geven over de mogelijke link tussen de persoon en de diefstal.

Op het Brusselse parket werd een onderzoek geopend naar de feiten van de diefstal en een onderzoek naar het overlijden van de man. Op dit ogenblik hebben we geen redenen om aan te nemen dat de politie-interventie niet correct zou verlopen zijn.

Parketten van de procureur des Konings Brussel
Persberichten

Ander Persberichten