Persbericht

Feiten : opzettelijke slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid, met voorbedachtheid, tegen onderwijzend personeel + bezit van een verboden wapen door bestemming

Datum en plaats : 31/01/2017, Etterbeek

Verdachte : C., ‰, °2001

Slachtoffer : A.C., ‰, °1958

Naar aanleiding van het artikel dat vandaag verschenen is in La Dernière Heure m.b.t. een agressie-incident in een middelbare school in Etterbeek, kan het parket volgende feiten bevestigen:

Op 31 januari 2017 heeft er zich in de namiddag een ernstig agressie-incident voorgedaan in een middelbare school in de gemeente Etterbeek. Tijdens een van de lesuren heeft een jongen van 15 een metalen voorwerp op het achterhoofd van de leraar gegooid, die op dat moment met zijn rug naar de klas stond. De leraar is neergevallen en heeft het bewustzijn verloren. De leraar is naar het ziekenhuis gebracht met een ernstig hoofdletsel. Het slachtoffer is evenwel buiten levensgevaar.  

De lokale politie is onmiddellijk ter plaatse gekomen en heeft een onderzoek gestart naar de dader. Uiteindelijk is er in de loop van de namiddag een verdachte aangehouden, een jongen van 15 jaar. Hij werd ter beschikking gesteld van het parket te Brussel met het oog op een voorleiding bij de jeugdrechter. Het parket heeft bij de jeugdrechter de plaatsing in de gesloten afdeling van een gemeenschapsinstelling gevorderd. De jeugdrechter heeft beslist de jongeman onder strikte voorwaarden terug toe te vertrouwen aan het thuismilieu.

Ter herinnering: de jeugdrechter neemt een beslissing rekening houdend met de ernst van de gepleegde feiten, de persoonlijkheid van de minderjarige en de context waarin hij opgroeit. Het gaat om een voorlopige maatregel in afwachting van een zitting ten gronde.

Over minderjarige verdachten wordt er niet verder gecommuniceerd.

Ine VAN WYMERSCH - Woordvoerder