Persbericht

Feiten: gijzeling, diefstal met geweld of bedreiging met verzwarende omstandigheden, wederrechtelijk dragen van een vergunningsplichtig vuurwapen

Datum en plaats: 18/10/2016 omstreeks 18u55, Alsembergsteenweg, 1190 Vorst

Verdachte: N.O.,1990, gekend bij het gerecht

Op dinsdag 18.10.2016 omstreeks 19.05 u werd de lokale politie van Brussel-West opgeroepen voor een gewapende diefstal in een Carrefour-warenhuis op de Alsembergsesteenweg in Vorst.

Rond 18.55 u ging een man het warenhuis binnen met een pistool. Hij bedreigde de aanwezige personen en bond een kassierster vast met handboeien. Er bevonden zich een dertigtal personen in het warenhuis.

Ter plaatse aangekomen konden de interventiediensten van de federale politie telefonisch contact leggen met de verdachte. Er werd een onderhandeling opgestart en de verdachte heeft tijdens deze onderhandeling meerdere gijzelaars vrijgelaten. Uiteindelijk gaf hij zich over aan de politiediensten. Er is niemand gewond geraakt. De slachtoffers werden opgevangen door de dienst Slachtofferhulp.

N.O. werd van zijn vrijheid beroofd en werd ter beschikking gesteld van het parket. Hij heeft een strafrechtelijk verleden voor diefstal met geweld of bedreiging en werd al eens opgesloten. Hij heeft eveneens al eens het voorwerp uitgemaakt van meerdere maatregelen in verband met psychische problemen. Eerder die dag had N.O. zichzelf gemeld op het politiebureau en had hij verklaard dat hij wilde terugkeren naar de gevangenis. Na verhoor en gelet op de elementen in het dossier werd hij vrijgelaten.

N.O. zal vandaag voor een onderzoeksrechter worden gebracht met het oog op de uitvaardiging van een aanhoudingsbevel.

Denis GOEMAN - Woordvoerder