Persbericht

Op 17/08/2016 werd in een huis te Ukkel omstreeks 16u het overlijden vastgesteld van een jonge vrouw Y. van 26 jaar.

Het slachtoffer Y. was een vriendin van een jongeman die ingeschreven was op het adres waar het overlijden werd vastgesteld. Het slachtoffer zelf verbleef reeds geruime tijd op dit adres, maar was er zelf niet ingeschreven.

Het parket heeft een onderzoek geopend naar het overlijden van de jonge vrouw, omdat er geen voor de hand liggende oorzaak van het overlijden kan worden aangetoond.

De hulpdiensten werden gebeld door de vriend (geen relatie) van de jonge vrouw, omdat hij er niet in geslaagd was haar te wekken, nadat ze aan de vooravond van haar overlijden samen op stap waren geweest in het centrum van Brussel. Er kon geen hulp meer baten en het overlijden van de jonge vrouw werd ter plaatse vastgesteld.

Uit de eerste getuigenissen blijkt dat de jonge vrouw met gezondheidsproblemen kampte en dat er mogelijks sprake was van druggebruik. Er werden in de woning geen elementen aangetroffen die wijzen op druggebruik of geweld. Geen enkele getuige maakt melding van een ruzie of dergelijke.

Er werd niemand verhoord als verdachte of gearresteerd.  

Vandaag 19/08/2016 vond de autopsie plaats. De familie zal eerste worden ingelicht over resultaten van de autopsie. Los van de autopsie werd er door het parket een toxicologisch onderzoek gevorderd. De resultaten hiervan zullen pas over enkele weken gekend zijn.

Ine VAN WYMERSCH - Woordvoerder

Substituut Procureur des Konings