Persbericht

In het kader van het dossier van 21.06.2016 inzake de persoon die een valse bommengordel droeg en aangehouden werd in de Nieuwstraat, kan het parket bevestigen dat er een huiszoeking werd uitgevoerd bij de moeder van de verdachte. Tijdens deze huiszoeking heeft men restanten kunnen vinden van het materiaal dat gebruikt werd om de voornoemde valse gordel te maken. Toen hij hiermee geconfronteerd werd, ging de verdachte over tot een bekentenis en gaf hij toe dat hij zijn ontvoering had verzonnen.

Wat het voertuig betreft waarmee hij ontvoerd zou zijn geweest, heeft de verdachte toegegeven dat hij op straat willekeurig een nummerplaat had gekozen. De bestuurder van dit voertuig, die aangehouden was, werd onmiddellijk vrijgelaten.

Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd wegens een vals bericht over het bestaan van een gevaar voor een aanslag. Het parket vordert een aanhoudingsbevel en een psychiatrisch deskundigenonderzoek. De onderzoeksrechter heeft vanaf de vrijheidsberoving van de verdachte 24 uur de tijd om een beslissing te nemen over de vorderingen van het parket.

Rym KECHICHE - Woordvoerder