Persbericht

In de loop van gisterennamiddag heeft een jongeman aangifte gedaan van de verdwijning van een vriendin. Zijn aangifte heeft onmiddellijk de aandacht getrokken van de politie en er werd meteen actief naar het meisje gezocht. Omstreeks 20u werd haar lichaam gevonden in Anderlecht, in de buurt van de ring en enkele grote winkelketens. Het lichaam van het meisje was verborgen en vertoont verschillende letsels.

Het is op dit moment onduidelijk waar deze letsels vandaag komen. Geen enkele piste wordt uitgesloten (val, slagen etc.).

Een onderzoeksrechter werd aangesteld en onderzoekt de omstandigheden van het overlijden. Gisterenavond is het labo ter plaatse gekomen, net als de wetsdokter, het parket en de speurders.

In de loop van vandaag vindt de autopsie plaats, deze zal meer duidelijkheid moeten brengen. Het spreekt voor zich dat de eerste vaststellingen niet zullen worden meegedeeld. Eerst en vooral zal de familie in kennis worden gesteld.

Op dit moment is er één verdachte, de jonge man die aangifte gedaan heeft. Het gaat om een minderjarige. Er zal dus geen bijkomende informatie verstrekt worden over zijn identiteit. Zijn mogelijke betrokkenheid bij het overlijden van het meisje wordt onderzocht.

Het slachtoffer is een meisje T., geboren in 1998.

Sta ons toe te benadrukken dat elke speculatie over letsels en oorzaak van overlijden, absoluut voorbarig is en bijzonder pijnlijk voor de familie.

Voorlopig geen verdere commentaar bij dit dossier.

Ine VAN WYMERSCH en Gilles DEJEMEPPE, Woordvoerders