Persbericht

Op zaterdag 02/04/2016 vonden er verschillende incidenten plaats in Molenbeek. Naast de verschillende voorvallen waarvoor de administratieve politie maatregelen heeft genomen, kregen twee andere incidenten een gerechtelijk vervolg.

Allereerst werden twee personen die met hun auto probeerden in te rijden op een politieblokkade van hun vrijheid beroofd en ter beschikking gesteld van het parket van Brussel. Een onderzoeksrechter werd gevorderd en heeft hen onder aanhoudingsbevel geplaatst wegens kwaadwillige belemmering van het verkeer, gewapende weerspannigheid en vluchtmisdrijf. De raadkamer zal deze vrijdag beslissen over de handhaving van hun voorlopige hechtenis.

Ten tweede werden twee deelnemers van een anti-islambetoging (die overigens verboden was) aangehouden omdat ze in het bezit waren van pepperspray en kogelvrije vesten.

Ze werden ter beschikking gesteld van het parket van Brussel, dat gebruik heeft gemaakt van de procedure voor een rechtstreekse dagvaarding wegens inbreuken op de wet over private milities, bezit van een voor de openbare veiligheid gevaarlijk voorwerp en medewerking aan een vereniging opgericht met het oogmerk om een aanslag te plegen op personen of eigendommen door het plegen van wanbedrijven. Ze zullen binnenkort voor de 52ste kamer van de Nederlandstalige correctionele rechtbank van Brussel verschijnen.

Denis GOEMAN - Woordvoerder