Persbericht

In oktober 2015 werden er huiszoekingen uitgevoerd in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar het vervaardigen van valse identiteitsdocumenten.

Er werd een gerechtelijk onderzoek geopend en verschillende verdachten werden afgeluisterd en geobserveerd. Dit leidde uiteindelijk tot de ontdekking van het atelier waarin de valse documenten vervaardigd werden. Het vermoedelijke kopstuk van de bende werd gearresteerd en aangehouden, net zoals enkele vermoedelijke mededaders (9 mensen in totaal in voorlopige hechtenis).

Een belangrijke man die de dans ontsprong was de effectieve vervaardiger van de valse documenten. tegen hem werd een Europees en Internationaal aanhoudingsmandaat uitgevaardigd.

Hij kon gisteren in Italië gearresteerd worden. Het gaat om J, een man van Algerijnse afkomst. Het Belgische gerecht zal zijn uitlevering vragen.

Uit het gerechtelijk onderzoek blijkt dat deze bende ook valse identiteitsdocumenten gemaakt heeft voor de vermoedelijke daders van de aanslagen in Parijs en mogelijks ook voor Salah Abdeslam. Of de bende ook valse documenten geleverd heeft aan de verdachten van de aanslagen in Zaventem en Brussel, wordt nog onderzocht.

Ine VAN WYMERSCH - Woordvoerder

Substituut Procureur des Konings