Persbericht

Eerste feit:

Op 08/02/2016 wordt de federale politie (SPC) opgeroepen voor een steekpartij in het Noordstation. Er zou iemand verschillende messteken hebben gekregen. De medische hulpdiensten worden eveneens ter plaatse gevraagd en de dokters laten weten dat het leven van het slachtoffer niet in gevaar is. Het slachtoffer heeft 2 messteken gekregen in de buikstreek en het been.

Het slachtoffer is momenteel onverhoorbaar ten gevolge van de verwondingen.

Na analyse van de camerabeelden kan er een beschrijving van de ader onder de politiediensten verspreid worden. Het steekwapen kon niet worden teruggevonden. Het zou gaan om een mes met gebogen lemmet.

Op 09/02/2016 omstreeks 01u ’s nachts wordt de federale politie ingelicht van het feit dat een man aangehouden werd in de buurt van het noordstation die aan de beschrijving van de verdachte zou voldoen. Deze interceptie zou hebben plaatsgevonden naar aanleiding van een geweldincident met een gelijkaardig mes.

Tweede feit:

In dezelfde nacht treft een patrouille van de zone Brussel NOORD twee mannen aan op straat die hevig bloeden. Deze mannen zeggen verschillende messteken te hebben gekregen en tonen de vluchtrichting van de dader aan. Korte tijd later wordt de verdachte aangehouden door de politie. Net voor zijn arrestatie gooit hij een groot mes, met gebogen lemmet, op de grond.

De twee slachtoffers hebben verwondingen in het aangezicht en aan de rug. Beide slachtoffers zijn onverhoorbaar, maar hun leven is niet in gevaar.

De beschrijving van de verdachte en zijn kleren kome overeen met het signalement dat door de spoorwegpolitie verspreid was.

De verdachte werd van zijn vrijheid beroofd en verhoord. Hij erkent dat hij ruzie gehad heeft met iemand anders en dat hij een messteek heeft toegediend. Hij ontkent een aandeel te hebben in de rest van de feiten. Er werd een onderzoeksrechter gevorderd voor poging doodslag. De verdachte werd in verdenking gesteld voor poging doodslag. Hij werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Ine VAN WYMERSCH - Woordvoerder