Persbericht

Gisterenavond omstreeks 19u45 is een patiënt van het psychiatrisch centrum Jean Titeca, teruggekeerd naar het centrum, nadat hij enkele uren de instelling had kunnen verlaten (toegekende uitgangspermissie). R., een jongeman van 19 jaar, is binnengegaan via de hoofdingang en is onmiddellijk naar de afdeling gegaan waar hij al geruime tijd verzorgd werd. (4 à 5 jaar).

Eens men voor hem de deur op zijn afdeling geopend heeft, heeft hij onmiddellijk een verpleger aangevallen met een mes. Vermoedelijk had de dader dit mes meegenomen van buiten de instelling. Hij heeft zijn weg verdergezet op de afdeling en daar nog 6 andere mensen verwond, waaronder 5 personeelsleden en 1 patiënt.

Daarna heeft hij de vlucht genomen.

Kort na de feiten kon de dader door de politie worden aangehouden op het adres van zijn ouders in Anderlecht.

Van de 7 slachtoffers waren er gisterenavond nog steeds twee in levensgevaar. De andere vijf konden inmiddels het ziekenhuis verlaten of zullen dit kunnen doen in de loop van de komende uren en dagen.

Het parket is ter plaatse afgestapt, samen met de onderzoeksrechter. De onderzoeksrechter werd gevorderd voor poging moord. Het onderzoek werd gevoerd door de lokale recherche, het labo van de federale politie heeft de nuttige vaststellingen gedaan.

Over het motief van de adder kunnen we nog niets zeggen. Hij werd in de loop van de nacht verhoord en zal zich in de loop van de dag voor de onderzoeksrechter moeten verantwoorden.

Van zodra de beslissing van de onderzoeksrechter gekend is, zullen we hierover communiceren.

Ine VAN WYMERSCH - Woordvoerder