Persbericht - Aalst - dodelijk verkeersongeval - 2 personen ter plaatse overleden

Deze voormiddag omstreeks 10u55 vond in de Weggevoerdenstraat in Aalst een aanrijding plaats tussen een bestelwagen en twee personen.

De twee personen zijn ter plaatse overleden.

De twee slachtoffers zijn een 59-jarige man, een dakwerker, en een 68-jarige vrouw, de bewoonster van een woning in de Weggevoerdenstraat waar dakwerken dienden verricht te worden.

De bestuurder van de bestelwagen, een 32-jarige man, legde zowel een negatieve ademtest als een negatieve speekseltest af.

Zijn rijbewijs werd in opdracht van het parket ingetrokken voor 15 dagen.

Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Het parket stapte eveneens ter plaatse af, samen met de verkeersdeskundige.

Volgens de eerste vaststellingen van de politie en de eerste bevindingen van de verkeersdeskundige zou de koerier van PostNL zijn bestelwagen met draaiende motor achtergelaten hebben om een pakje af te leveren. De bestelwagen zou dan vanzelf in beweging zijn gekomen en verder in de straat de twee slachtoffers aangereden hebben. De bestuurder zou nog geprobeerd hebben om het voertuig te stoppen.

Het onderzoek naar de exacte omstandigheden loopt nog.

 

Communicatiecel parket Oost-Vlaanderen