Persbericht - Aalst - Drugsdealer gevat

De fietsbrigade van PZ Aalst heeft op maandag 27 januari 2020 een man gearresteerd met een aanzienlijke hoeveelheid drugs op zak.
Het gaat om een 28-jarige man zonder wettelijke verblijfplaats. Hij was in het bezit van ruim 80 gram heroïne en 6 gram cocaïne.
Nadat hij over de sporen was gelopen, had hij zich verscholen in een wachtende trein. Dankzij de volharding van de fietsbrigade kon hij uiteindelijk gearresteerd worden, maar hij stelde zich weerspannig op tegenover de politiediensten.
De verdachte werd op vordering van het parket Oost-Vlaanderen voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde op verdenking van verkoop en bezit van drugs. De onderzoeksrechter besliste om hem aan te houden.

Ook op dinsdag 28 januari 2020 werd in het centrum van Aalst een 54-jarige man, eveneens zonder wettige verblijfplaats, gearresteerd door de fietsbrigade van PZ Aalst. Hij had ruim 100 gram heroïne en 22 gram cocaïne bij zich. Ook hij trachtte de politiediensten te ontvluchten, maar kon, ondanks zijn weerspannigheid, toch gearresteerd worden.  
De verdachte verscheen, op vordering van het parket Oost-Vlaanderen, deze voormiddag voor de onderzoeksrechter in Dendermonde. Deze man werd eveneens aangehouden.  

Communicatiecel parket Oost-Vlaanderen