Persbericht - Aalst - Fietsendief aangehouden

Op zaterdagnamiddag 7 maart 2020 werd ter hoogte van de fietsenstalling aan het station van Aalst een man opgepakt die verdacht wordt van meerdere fietsdiefstallen en pogingen tot fietsdiefstal. Kort voordien had hij gepoogd een elektrische step te stelen aan het Priester Daensplein.

De verdachte, een 35-jarige man met de Spaanse nationaliteit, zonder vaste verblijfplaats, werd door de politie van Aalst gearresteerd.

Tijdens het verder onderzoek kwamen nog andere feiten aan het licht. De man komt o.a. in aanmerking voor de diefstal van een mountainbike uit de fietsenstalling aan het Priester Daensplein in Aalst op 7 februari 2020. Deze feiten werden vastgelegd op camerabeelden. Op 28 januari 2020 zou hij een damesfiets gestolen hebben aan het station van Erembodegem. Ook hier is de verdachte op camerabeelden te zien.

De verdachte werd reeds gezocht voor een aantal openstaande dossiers inzake fietsdiefstallen gepleegd in Aalst in 2018 en 2019.

Hij bekende tijdens zijn verhoor regelmatig fietsdiefstallen te plegen en de gestolen fietsen door te verkopen. Hij werd in het verleden reeds veroordeeld voor gelijkaardige feiten.

De verdachte werd op zondag 8 maart 2020 voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde die hem heeft aangehouden. Vrijdag 13 maart 2020 beslist de raadkamer in Dendermonde over zijn verdere aanhouding.

Communicatiecel parket Oost-Vlaanderen