Persbericht - Aalst - Schietincident

Parketten van de procureur des Konings West-Vlaanderen
Persberichten

Gisterenavond omstreeks 21u was er een schietincident op het stationsplein in Aalst. Daarbij raakte één persoon gewond.

Naar aanleiding van een melding over een gewapend persoon, kwam de politie van Aalst onmiddellijk ter plaatse en heeft de man met het mes onmiddellijk aangetroffen. De melding was afkomstig van de gewapende persoon zelf.

De verdachte werd door de tussenkomende politiemensen gewaarschuwd. Bijkomend werd door de man een voorwerp bovengehaald dat niet te onderscheiden valt van een echt vuurwapen. Daaropvolgend werd door de politie gevuurd en raakte de man gewond. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn toestand is stabiel; hij zal in de loop van de dag geopereerd worden.

Het parket voert een onderzoek samen met de lokale politie van Aalst, de federale gerechtelijke politie van OVL en het Comité P.

Er werden een wapendeskundige en wetsgeneesheer aangesteld.

De verdachte betreft een 34-jarige man uit Denderleeuw die bij politie en justitie zeer goed gekend is.

Het onderzoek loopt volop.

Van zodra zijn medische toestand het toelaat, zal de verdachte worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde. Het parket vraagt zijn aanhouding.

Uit het onderzoek van afgelopen nacht blijken momenteel geen aanwijzingen zijn van terreur, doch wel dat de man kampt met psychische problemen.

Er lopen 2 onderzoeken zoals de standaardprocedure voorziet. Eén onderzoek naar de feiten die door de man gepleegd werden, en een onderzoek naar het schietincident.

Annelies Verstraete, persmagistraat PK Oost-Vlaanderen

Parketten van de procureur des Konings West-Vlaanderen
Persberichten

Ander Persberichten