Persbericht - Aalst - winkeldiefstal

Gisterenvoormiddag werden in een filiaal van AD Delhaize gelegen aan de Dompelstraat in Aalst twee winkeldieven op heterdaad betrapt bij een poging diefstal. 

Een koppel kwam de winkel binnen en verborg verschillende flessen alcohol onder hun kledij. De verdachten begaven zich naar de kassa zonder iets anders uit de rekken te nemen. Vlak voor de kassa beslisten ze alsnog de verborgen flessen opnieuw in een rek te zetten en verlieten ze de zaak. 

De eerste verdachte, een 22-jarige vrouw afkomstig uit Temse kon worden weerhouden. De tweede verdachte, een 38-jarige man uit Aalst, nam de vlucht maar kon later worden gearresteerd.

Camerabeelden van de winkel legden vast hoe het duo ook op 28 mei 2018 flessen alcohol en rookwaren uit de winkel ontvreemdde.

Beiden zijn gekend bij justitie en politie en werden gisteren voorgeleid bij de onderzoekrechter in Dendermonde. De eerste verdachte werd onder voorwaarden vrijgelaten, de tweede verdachte werd aangehouden.

Kort na haar vrijlating pleegde de vrouw opnieuw een diefstal, ditmaal in een filiaal van de Carrefour in Dendermonde. Zij wordt deze namiddag opnieuw voorgeleid voor de onderzoeksrechter.

Annelies Verstraete, persmagistraat PK Oost-Vlaanderen