Persbericht - Aalst/Sint-Niklaas - Parket leidt spuwers voor onderzoeksrechter

Afgelopen weekend werden twee ‘spuwers’ voorgeleid voor de onderzoeksrechter.

Op zaterdag 6 juni 2020 omstreeks 15u45 werd de lokale politie van PZ Aalst opgeroepen i.v.m. een spuwincident in het containerpark in de Bergemeersenstraat in Aalst. De verdachte, een 36-jarige man uit Fosses-la-Ville, had een discussie met één van de parkopzichters. Wanneer een andere aanwezige wou bemiddelen, spuwde de verdachte in de richting van de vrouw.

Eveneens op zaterdag 6 juni 2020, omstreeks 18u30, werd de lokale politie van PZ Sint-Niklaas opgeroepen i.v.m. moeilijkheden met een dronken persoon in het shoppingcenter in de Kapelstraat in Sint-Niklaas. De verdachte, een 29-jarige vrouw uit Sint-Niklaas, spuwde na een woordenwisseling in het aangezicht van een beveiligingsagent. Vervolgens spuwde ze ook nog in de richting van twee andere bewakingsagenten.

Het parket Oost-Vlaanderen neemt dergelijke feiten in tijden van Corona zeer ernstig en liet beide verdachten voorleiden voor de onderzoeksrechter in Dendermonde wegens “de verspreiding van klaarblijkelijk ongevaarlijke stoffen die ernstige gevoelens van vrees voor aanslagen kunnen opwekken”. In beide zaken werd de verdachte na verhoor door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder strikte voorwaarden.

Communicatiecel parket Oost-Vlaanderen