Persbericht - Aarschot - Verdachte aangehouden in onderzoek naar poging diefstal

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

In het kader van een gerechtelijk onderzoek naar een poging diefstal van koperen kabels, die plaatsvond aan de sporen in Aarschot, kon na onderzoek door de recherche van de PZ Aarschot een verdachte geïdentificeerd worden.

Op vrijdag 20 mei 2022 omstreeks 2u10 kreeg de PZ Aarschot melding van een luide knal en lichtflits langs de spoorwegbedding tussen de Herseltsesteenweg en het station van Aarschot. De brandweer kwam ter plaatse, maar kon niets meer waarnemen. Iets later merkte Infrabel de plaats van kortsluiting op. De politiediensten konden vaststellen dat er een poging tot diefstal van koperen kabels had plaatsgevonden. Er werden vermoedelijk met een pneumatische schaar twee kabels doorgeknipt.

De verdachte betreft een 24-jarige man uit Anderlecht. De politiediensten hebben op 11 oktober een huiszoeking uitgevoerd op het adres van de verdachte. Er werden twee gsm-toestellen in beslag genomen en de verdachte werd gearresteerd.

Tijdens zijn verhoor ontkende hij de feiten en verklaarde hij niets te weten over deze diefstal. De verdachte kon ook aan een aantal andere (pogingen) diefstallen van koper gelinkt worden die zich in deze periode hebben voorgedaan.

Het parket van Leuven heeft de onderzoeksrechter gevorderd, die besliste op 12 oktober om de man aan te houden voor poging diefstal, diefstal en vereniging van misdadigers. De raadkamer heeft zijn aanhouding intussen tweemaal bevestigd, laatst op 8/11/2022.

De recherche van PZ Aarschot voert het verdere onderzoek onder leiding van de onderzoeksrechter. Het gerechtelijk onderzoek wordt verder gezet om onder meer andere medeverdachten te kunnen identificeren en op te sporen.

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten