Persbericht - Antwerpen - 15 arrestaties in grootschalig drugsonderzoek

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

In een gerechtelijk onderzoek naar een criminele organisatie die zich bezighoudt met de invoer van verdovende middelen via de haven van Antwerpen zijn vandaag 15 mensen van hun vrijheid beroofd.

Het onderzoek spitst zich toe op twee families en hun entourage. Ze zouden een organisatie vormen die instaat voor de organisatie, coördinatie en uitvoering van uithalingen van partijen cocaïne in de haven van Antwerpen. Bij de uithalingen zouden ze verschillende methodes gebruiken.

Na een doorgedreven onderzoek is er vandaag een tussenkomst geweest. Op kaai 1742 waar verschillende verdachten werkzaam zijn en bij 22 huiszoekingen in Antwerpen en in de Antwerpse regio werden in totaal 15 mensen gearresteerd. Ze zullen worden verhoord. Tien personen zullen worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Bij de huiszoekingen zijn 14 kilo cocaïne, een tiental voertuigen, luxegoederen en een zeer grote hoeveelheid cash geld in beslag genomen.

Aan de actie namen naast de lokale recherche van PZ Antwerpen ook volgende diensten deel FGP Drugs, Scheepvaartpolitie, lokale en federale hondensteun, speciale eenheden van de federale politie, arrestatie-eenheden van PZ Antwerpen, mobiele eenheid PZ Antwerpen, LCCU van PZ Antwerpen, dienst technische bijstand PZ Antwerpen en PZ Rupel.

Het gerechtelijk onderzoek onder de leiding van de onderzoeksrechter zal verder door de lokale recherche worden uitgevoerd.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten