Persbericht - Antwerpen - 22 verdachten verwezen naar correctionele rechtbank in onderzoek naar internationale drugtrafiek

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

De raadkamer in Antwerpen heeft 22 verdachten verwezen naar de correctionele rechtbank. Zij zullen zich later moeten verantwoorden voor hun betrokkenheid bij een internationale drugtrafiek.

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) van Antwerpen kon bij huiszoekingen in november 2021 een criminele organisatie ontmantelen die betrokken zou zijn bij internationale en grootschalige drugtrafiek. De criminele organisatie zou grote ladingen cocaïne verhandeld en binnengesmokkeld hebben via de haven van Antwerpen. Ze maakten hiervoor gebruik van woningen die verhuurd werden via Air B&B of Booking.com. De verhuurwoningen werden gebruikt als tijdelijke uitvalsbasis en als opslagplaats voor de drugs. (zie ook persbericht van 28/11/2021)

In het vervolg van het onderzoek heeft de onderzoeksrechter nog verschillende verdachten onder mandaat geplaatst. Gisteren verschenen uiteindelijk 23 verdachten voor de raadkamer in Antwerpen. Deze besliste 22 verdachten, twaalf Britten, acht Belgen, één Surinamer en een Nederlander tussen 21 en 54 jaar, door te verwijzen naar de correctionele rechtbank.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten