Persbericht - Antwerpen - 8 arrestaties in onderzoek naar mensensmokkel

In een gerechtelijk onderzoek naar een criminele organisatie zijn vandaag acht mensen gearresteerd. Alles kadert in een organisatie die mensen naar ons zou smokkelen via een reisbureau in Antwerpen.

Na verschillende meldingen van overheidsinstellingen startte de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen, afdeling MENSOF, een onderzoek op. De criminele organisatie zou via een reisbureau mensen tegen betaling naar ons land halen. Er is sprake van sommen van 5000 tot 10.000 euro. Hier kregen ze een huisvesting in huurpanden en zouden ze met vervalste arbeidscontracten een verblijfsaanvraag doen. De organisatie zou slachtoffers bij elke stap in de procedure begeleiden. Onder meer bij bezoek aan advocaten, een bezoek aan het gemeentehuis.

Enkele maanden geleden werd de onderzoeksrechter gevorderd voor feiten van mensensmokkel in vereniging, criminele organisatie, bedreigingen en schriftvervalsing.

Vandaag werden 9 huiszoekingen uitgevoerd in de regio Antwerpen en in Brasschaat, waarbij FGP Antwerpen heeft samengewerkt met PZ Brasschaat en PZ Antwerpen.

Acht mensen werden gearresteerd en ze zullen vandaag en morgen voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter. De actie van vandaag is een fase in het gerechtelijk onderzoek dat volop zal worden verdergezet.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen