Persbericht - Antwerpen - Aanhouding in onderzoek naar diefstal luxewagens

Naar aanleiding van een doorgedreven onderzoek naar autodiefstallen van de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen kon dinsdag een 31-jarige man vanuit Nederland worden uitgeleverd. De onderzoeksrechter heeft hem onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

 

Op het einde van 2021 en bij het begin van 2022 werden in de provincie Antwerpen negen voertuigen van het type Range Rover Sport gestolen. Dat gebeurde meestal door via technologische een valse sleutel te gebruiken.

De voertuigen werden meestal 's nachts bij de slachtoffers op de oprit gestolen. Het gaat om feiten in Antwerpen, Brecht, Edegem, Mortsel en Hoogstraten.

Het onderzoek van FGP leerde dat de luxewagens onmiddellijk na de diefstal naar het Nederlandse Zundert werden verplaatst. Begin dit jaar werden verschillende Europese onderzoeksbevelen, zogenaamde EOB's, uitgevoerd en daarbij werden verschillende verdachten gearresteerd en kon ook materiaal om de voertuigen te stelen aangetroffen.

Op dinsdag 21 juni werd een 31-jarige Nederlander uitgeleverd aan ons land. De onderzoeksrechter plaatste de man dezelfde dag onder aanhoudingsmandaat voor zware diefstal en criminele organisatie. Hij zal maandagnamiddag voor de raadkamer verschijnen.

Het gerechtelijk onderzoek wordt verdergezet.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen