Persbericht - Antwerpen - Acht arrestaties in onderzoek rond de invoer van verdovende middelen

In een gerechtelijk onderzoek rond de invoer van verdovende middelen heeft de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen woensdagochtend acht verdachten gearresteerd.

In opdracht van de onderzoeksrechter werden gisteren dertien huiszoekingen uitgevoerd in de provincies Antwerpen en Oost-Vlaanderen. De huiszoekingen vonden plaats in Antwerpen, Brasschaat, Hoboken, Temse, Turnhout, Waasmunster, Wilrijk en Wuustwezel. Hierbij werden acht personen tussen de 24 en 37 jaar gearresteerd. De onderzoeksrechter zal beslissen over hun verdere aanhouding.

Bij de operatie kon FGP Antwerpen beroep doen op versterkingen van andere leden van de Federale Politie en steun van de PZ Hamme/ Waasmunster en PZ Antwerpen.

Bij dit onderzoek dat al gedurende enkele maanden loopt, werden mogelijke verdachten geïdentificeerd. De aanzet was een inbeslagname van een partij cocaïne in het Verenigd Koninkrijk waarna de informatie met internationale opsporingsdiensten werd gedeeld.

De verschillende personen zouden betrokken zijn bij de invoer van cocaïne via de Antwerpse haven. De groepering zou actief geweest zijn op verschillende kades van de Antwerpse haven en zou verschillende methodes hanteren om de cocaïne te kunnen recupereren. FGP Antwerpen kon toegang krijgen tot enkele van hun communicaties. Dit leidde tot het identificeren van de verdachten en gaf een inzicht in hun manier van werken. Zo zou de organisatie begin februari dit jaar geprobeerd hebben om een partij cocaïne van een schip te halen, maar de partij was tijdens een tussenstop van het schip in het Verenigd Koninkrijk al onderschept door de autoriteiten.

Bij de huiszoekingen werden grote bedragen cash geld, luxegoederen waaronder Rolex-horloges, een wapen, cryptofoons en twee voertuigen in beslag genomen.

Het parket van Antwerpen en Oost-Vlaanderen en FGP Antwerpen willen de samenwerking met de havenautoriteiten en terminaluitbaters in deze dossiers benadrukken. Mensen die anoniem informatie willen delen over gelijkaardige feiten kunnen dat doen op: www.onzehavendrugsvrij.be.