Persbericht - Antwerpen - Arrestatie van voortvluchtige Belg

Een 35-jarige Belg die in verschillende dossiers internationaal geseind stond, kon woensdagavond in Zwitserland gearresteerd worden. Zijn uitlevering zal gevraagd worden aan de Zwitserse autoriteiten. De arrestatie is een knap staaltje van samenwerking tussen verschillende diensten van politie en van het openbaar ministerie.

 

De dertiger werd op 12 maart 2020 veroordeeld tot 4 jaar effectieve gevangenisstraf door het hof van beroep in Antwerpen voor diefstal met geweld in bende, afpersing met wapens en onwettige vrijheidsberoving met doodsbedreiging. De feiten vonden plaats op 12 en 13 februari 2016.

Sinds het voorjaar van 2020 is de Belg voortvluchtig.

 

Zijn naam kan verder gelinkt worden aan verschillende lopende gerechtelijke onderzoeken in Antwerpen, West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen. Daarbij vormt zware georganiseerde criminaliteit de rode draad. Het gaat onder meer om onderzoeken naar internationale drugssmokkel waarbij geweld niet wordt geschuwd.

 

Na de publicatie op de site Belgium's Most Wanted en Europe's Most Wanted door Europol hebben verschillende eenheden van de Federale Gerechtelijke Politie samen met het Belgische FAST (fugitive active search team) en een aantal andere Europese FAST-eenheden de actieve opsporing opgestart. 

 

Gisterenavond kon de voortvluchtige man in Zwitserland gearresteerd worden. De arrestatie, uitgevoerd door speciale eenheden en met bijstand van andere Zwitserse politiediensten, is het resultaat van een maandenlange en intensieve klopjacht op de voortvluchtige. Daarbij werd nauw samengewerkt tussen het federaal parket, het parket-generaal Antwerpen, het parket Antwerpen en van verschillende diensten en afdelingen van de Federale Gerechtelijke Politie (FGP).

Contact : communicatiecel parket Antwerpen